July 12, 2024

- Dette er den beste klubben i verden!

Da er sommerens tredje uke med idrettsaktivitet over, og vi har med det vært vitne til et allsidig aktivitetstilbud.

Stovner SK - Badmintoncamp

Stovner SK holder til i Groruddalen, og denne uken har de gleden av å invitere til en allsidig sommercamp, med fokus på badminton. Når sommerteamet stikker innom er de dog midt i en pause, hvor instruktør, Muamel (16) forteller deltakerne gåter. Deltakerne henger med på notene, men lar seg i større grad imponere av badmintonferdighetene til instruktøren sin – hvilket vi i sommerteamet stiller oss bak.  

Han spiller en rask kamp mot en annen instruktør, og vi merker fort at deltakerne er i trygge hender når det gjelder å lære seg badminton. Fjæren går fort over nettet, og Muamel viser frem sine smidige bevegelser. På motsatt ende av hallen, er det imidlertid noen andre som viser frem sine smidige bevegelser. Eline (9) og Zoe (8) hopper på trampolinen, og kjører noen saltoer hver. Når de trenger en pause fra å hoppe rundt, viser de frem sitt kaliber av diverse turnøvelser. De klarer blant annet å gå ned i bro uten problemer.

Eline og Zoe imponerer stort!

Programmet resten av uka tyder på et bredt spekter av spennende aktiviteter! Deltakerne skal få prøvd ut alt fra fotball og basketball, til badminton og dans. Utover den idrettslige aktiviteten, varter Stovner SK opp med unike tilbud, som det å spille bowling, samt drive med kunst og håndverk. Deltakerne har med andre ord mye å glede seg til.  

Linderud IL - Camp Linderud

Vi tok turen tilbake til Camp Linderud, der de nå hadde flyttet seg fra klubbhuset inn til LF-hallen. Her ble vi møtt av en haug med aktivitetsglade barn som løper rundt i hallen. Noen står foran fotballmålet og øver på brassespark, imens andre spiller stikkball, samtidig som noen jenter viser frem sine akrobatiske triks.

Yasmin (10) og Aisha (7) øver på stiften, på tjukkasen. Jentene forteller oss at de har blitt venner her på campen, og skal være her sammen de to neste ukene! Jentene går på ulike skoler, men har en fellesinteresse i turn. Yasmin synes det beste med Camp Linderud er å spille Mario Kart, og få nye venner.  

Videre forteller jentene at de har øvd på ulike turntriks i løpet av uka, og viser oss hva de får til.  

- Vi skal fortsette å øve, så klarer vi det kanskje det på bakken, sier Aisha optimistisk!

Vi fikk også bli med to av guttene som øvde på brassespark, ut på kunstgressbanen. Der kjørte de en crossbar challenge, hvor det var om å gjøre å treffe tverrliggeren på målet. Gutta slet litt i starten, men med en gang de tok av seg skoene ble det treff! Hos Camp Linderud er det alltid aktivitet enten det er i klubbhuset, LF-hallen eller på kunstgresset.  

Tøyen SK - POP-UP: Schoolyard og Playground

Sola skinner på Tøyen Arena og her finner vi et fantastisk tilbud for alle barn og unge i nærmiljøet, nemlig POP-UP: Playground for jenter og gutter mellom 13 og 19 år. Dette er et tilbud med lav terskel for deltagelse. Her finner vi mange dyktige og blide unge instruktører som er til stede for å skape god stemning.  

Man kan låne utstyr og spille blant annet basketball, fotball, tre på rad, volleyball, kanonball og mye annet!

Et steinkast unna Tøyen Arena, finner vi Tøyen skole hvor sportsklubben også arrangerer et aktivitetstilbud. Her har instruktørene god kontroll på et mangfold av utstyr som brukes av både store og små deltakere. I det vi kommer innom ser vi barn og unge drive med alt fra bordtennis til cricket og badminton. I tillegg, har en stor gjeng samlet seg i ballbingen og spiller fotball med noen av instruktørene. Her kan deltakerne altså komme og gjøre akkurat det de vil. I løpet  kort tid hadde det kommet utrolig mange barn!  

Du står altså i fare for å få nye venner, dersom du er innom POP-UP: Schoolyard eller Playground.  

I.F Ørnulf Boksing - Bokseskole

I.F Ørnulf Boksing er en tradisjonsrik bokseklubb, med lang historie som strekker seg tilbake til 1893. De fleste i nærområdet på Sandaker vet at klubben er Norges eldste bokseklubb, men i senere år har lokalbefolkningen blitt bedre kjent med deres solide bokseskole. Denne sommeren gjøres det ingen unntak, og de inviterer til flere uker med bokse- og styrketrening.

Sommerteamet tar turen innom Sandaker senter hvor dagens parti holder til. I boksesalen møter vi en stor og dedikert gjeng som jobber med både fotarbeid og slag. Hovedtrener og veteran i klubben, Mehdi Mohseni, holder en høy standard på deltakerne - noe de ikke har noe problem med. I lag med instruktørene sine, gir han gode tilbakemeldinger med et mål for øye; å finpusse teknikken.

Marcus (13) er blant de som får gode tilbakemeldinger, og ut ifra hva sommerteamet får med seg, så tar han tilbakemeldingene til seg. Han er rask og lett på beina. Slagene står selvfølgelig i stil med fotarbeidet. Marcus er ikke bare fornøyd med økten, men også med klubben som sådan.

– Dette er den beste klubben i verden, konstaterer Marcus. Han er ikke den eneste som mener det. Resten av partiet er også strålende fornøyde med sommertilbudet de får hos I.F Ørnulf Boksing.

Gjengen er klar for action!

Lambertseter Svømmeklubb - Svømmeopplæring

Sydøst i Oslo ligger Bøler Bad, hvor Lambertseter Svømmeklubb organiserer svømmeopplæring i sommer! Allerede tidlig på morgenen er det andre paritet  for dagen på plass. Gjengen til stede er veldig engasjerte, og gleder seg til økta. Her møter vi også på dyktige og flinke instruktører som først og fremst sørger for at alle har det bra og ikke minst gøy! Barna lærer alt fra å lære å svømme til det å gjøre kule triks under vann - hvilket kanskje er det artigste for de fleste.

Stemningen var fantastisk og svømmehallen var full av glede. Spesielt Eva (9) strålte i dag. Hun har vært med på opplæringen til Lambertseter svømmeklubb to ganger før.

- Det beste med å være her er å få nye venner og lære seg nye kule triks under vann, forteller hun med et bredt smil om munnen.

Vi får følge Eva mens hun øver på å svømme som Superman og havfrue. Det ble underveis gitt gode tilbakemeldinger fra dyktige unge instruktører. Det tilrettelegger for at alle barna skal føle på mestring uavhengig av nivå og ferdigheter. Det er en jevn fordeling av grupper og både instruktører, og barn opplever at det er trygt i bassenget. Svømmeopplæringen holdes flere ganger i løpet av sommeren og fungerer som en god mulighet for alle som vil lære å svømme!

Uranienborg Turnforening - Turnskole

I Uranienborg flerbrukshall holder Uranienborg turnforening til. Vi tok turen, og ble tatt godt imot av Nora (21), som denne dagen hadde ansvaret for turnskolen.

Deltakerne ble delt inn i tre stasjoner, med forskjellige aktiviteter på hver. I første omgang holdt de yngste deltakerne på med lek og allidrett. I det vi kom inn spilte de stikkball med en vri. De måtte kjøre en styrkeøvelse hvis de ble truffet av ballen. Vi gikk videre og kom til en annen del av hallen, der de spilte kanonball mot noen av instruktørene! Deltakerne forteller at de har bygget sin egen borg av matter og tjukkaser, for å beskytte seg mot ballen. Lydnivået var høyt, og det var liten tvil om at de koste seg!

I siste del av hallen handlet det om turn. Deltakerne øvde på triks på AirTracken og hoppet på trampetten. Hermine (9) og Nanna (10) forteller at de har holdt på med turn så lenge de kan huske. Nanna har akkurat blitt tatt ut til Uranienborg turnforening sitt konkurrnanseparti, og gleder seg til å starte der! På spørsmål om hva det beste med sommercampen er, ser de på hverandre og smiler.

- Det beste er å lære nye triks, og være med venner, sier Nanna bastant!

Videre forteller Hermine at hun har lært mange nye triks, som flikk-flakk, og salto med halvskru. Da de var på Rush på onsdag, klarte hun til og med salto med helskru! Etter lunsj skal deltakerne ha mesternes mester, som Nora (21) har planlagt. De skal gjennom Kims lek, 90 graderen og løpe rundt i skolegården.

Med mange dyktige instruktører, gir Uranienborg turnforening grunnlaget for at deltakerne kan utvikle sine turnferdigheter, samt ha det gøy med venner!

Tøyen SK - Basketcamp

Tøyen Sportsklubb sin Basketcamp ligger godt til i Gamle Oslo. I døra møter vi på Coach Bee, en karismatisk og inspirerende trener. Coach Bee understreket at campen er et sted for alle, uavhengig av om man har spilt basketball før eller ikke.

Han sørget for at alle følte seg velkomne og sett, og hans entusiasme og engasjement smittet over på både barn og instruktører. Han brukte kreative øvelser og morsomme konkurranser for å lære bort grunnleggende teknikker og fremme lagånd. Det var tydelig at hans mål var å utvikle disiplin, spilleforståelse og bidra til at barna lærte noe nytt.

- Det beste med campen er at jeg kjenner igjen barna som kommer i år, fordi de har vært med tidligere. Det er gøy at barna vil komme tilbake og at de trives her, sier han med et stort smil om munnen.

Et av høydepunktene var å se barna delta med stor entusiasme, uansett ferdighetsnivå. Coach Bee klarte å motivere alle til å gjøre sitt beste og støttet dem underveis, noe som skapte mye glede og mestringsfølelse. Denne inkluderende tilnærmingen gjorde campen til et sted hvor alle kunne blomstre.

Vi pratet underveis med Inssaf (12) og Lana (13), som forteller oss at de trives selv om det er få jenter her og at de blir motiverte og får lyst til å komme tilbake.

- Trenerne er strenge, men de gir gode tilbakemeldinger og pusher oss sånn at vi lærer mer, og det liker vi, sier Lana, mens Inssaf nikker bekreftende.

Inssaf og Lana

Besøket gjorde et godt inntrykk og understreket videre viktigheten av slike inkluderende idrettstilbud for barn og unge. Vi ser frem til å følge med på klubbens videre aktiviteter!

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel