August 9, 2024

- Jeg har gledet meg til tennis i hele dag!

Sommerens nestsiste uke er forbi oss, men det betyr ikke at aktivitetsgleden har bremset i Oslo! Alt fra allidrettscamper til sommerskoler med fokus på kickboksing har vært på menyen. Med dette oppsummerer vi ukens høydepunkter.

Røa IL - Aktivitetscamp

Ukens første besøk gikk til Røa IL sin aktivitetscamp! For femte år på rad arrangerer Røa IL aktivitetscampen, som nærmest har blitt en tradisjon for klubben. Selv om campen er kjent for nærmiljøet, har de i år invitert barn og unge med funksjonsnedsettelse fra over hele byen. Dette er et av få slike tilbud i sommer, hvilket gir barn med nedsatt funksjonsevne mulighet for lek og moro!

Da vi ankom Røa var deltakerne samlet inne i hallen. På formiddagen hadde de en hinderløype på programmet, men nå skulle de ut og ha aktivitet på kunstgresset i det strålende været. En som ikke ble preget av varmen var Jørgen (17). Han løp ut av hallen, klar for å spille tennis på banen. Det er nemlig hans favorittaktivitet!

- Jeg har gledet meg til tennis i hele dag, forteller Jørgen med et bredt smil om munnen!

Jørgen stortrives på aktivitetscampen!

Aktivitetscampen foregår slik at deltakerne er delt inn etter alder, og rullerer mellom ulike stasjoner med forskjellig aktiviteter i løpet av dagen. Dette gir barna mulighet til å prøve mange forskjellige idretter, og åpner opp for mestringsmuligheter for alle deltakere.

Eirik (7) var på lik linje med Jørgen gira på å sette i gang! Han ville dog ikke spille tennis, men fotball. Eirik forteller oss at han synes aktivitetscampen er kjempegøy, og at han vil komme tilbake neste år! Midt i en samtale, spretter han opp og skal vise oss hvor hardt han skyter på mål. Vi teller ned, og han skyter ballen mot mål. Ballen fyker over nettet og havner i skogen bak banen. Flere av de andre deltakerne samlet seg for å lete etter ballen, og etter noen minutter fant de ballen og Eirik kunne fortsette å gjøre det han liker aller best; å spille fotball.

Holmlia SK - Allidrettscamp

Denne uken har Holmlia SK invitert til en allsidig allidrettscamp, og når vi trer inn i hallen sitter latteren løst og stemningen er på topp. Trenerne har delt uken i forskjellige deler hvor alle skal få bryne seg på forskjellige idretter i løpet av uka. I dag var det duket for håndball.

Vi blir møtt av en energisk gjeng med jenter som skal lære seg å kaste. De starter med grunnleggende teknikker, før det gjøres vanskeligere og vanskeligere. Alle trenerne har selv drevet med håndball og har kontroll på sakene. Ikke lenge etter starter de med en morsom lek! De lekte "Bomben" og blant deltakerne traff vi Sara (9), som var i midten og hadde ansvar for å gi instrukser. Den som hadde ballen når hun ropte "Bombe!" måtte sette seg.

- Bomben er den morsomste leken jeg vet om, og det er første gangen jeg er med her, men jeg skal komme tilbake hvert år, konstaterte Sara.

Sara (9)

Etter mange runder med "Bomben" var det tydelig at alle koste seg, og selv om de måtte sette seg, tok de det med et stort smil.

I løpet av uken skal barna på Holmlia få prøve seg på enda flere aktiviteter. På planen står blant annet hinderløyper, stafett og forskjellig type ballspill. Det er liten tvil om at dette blir en uke fylt med lek og moro!

Mortensrud-Aker SK - Sommercamp

På Mortensrud har det krydd av aktivitet og bevegelsesglede hele sommeren, og det gjøres ingen unntak denne uken. Inne i Klemetsrudhallen er det god stemning i det vi entrer en høylytt hall. Instruktørene har delt inn i forskjellige grupper, hvor hver gruppe holder på med sin idrett. Blant idrettene på programmet, er innebandy.

Sommerteamet får gleden av å møte på en utrolig hyggelig gjeng med jenter, som viser stor glede for innebandy i det de skal spille en kamp. De får først og fremst i oppgave å velge et lagnavn hver. Når det ene laget velger «Stjernene», lar de andre seg inspirere og svarer kontant med «Månene». Det blir med andre ord en astronomisk kamp.

Jentene starter kampen i høygir! De er lette til fots, og svever omtrent over innebandybanen. Viljen til å vinne er så stor, at instruktørene må be jentene ta det med ro for å unngå skader. Etter en godt spilt kamp er det til slutt «Månene» som vinner slaget om verdensrommet.

I løpet av uken skal deltakerne få prøve seg på andre aktiviteter også. Ting som cricket, badminton og landhockey er blant idrettene som står for tur på Mortensrud.

Fighter Kickboxingklubb - Sommerskole

Fighter Kickboxingklubb holder til i Bjølsenhallen, der de atter en gang har arrangert Fighter idrettssommer for barn og unge som vil lære seg kickboksing.

Vi tok turen tilbake for å besøke ungdomspartiet, som var midt i første del av oppvarmingen. De spilte stikkball, og det var tydelig at konkurranseinstinktet var høyt. Ble man tatt, måtte man gjennom styrkeøvelser før de ble fri, og kunne spille videre. Etter en god oppvarming fikk deltakerne beskjed om å ta på noe av utstyret, og gjøre seg klar til en mer idrettsspesifikk oppvarming. De gikk sammen to og to, og begynte med lett sparring. Målet var å terpe på teknikker for slag og spark.

Emily og Dilek i ringen!

Emily (14) er en av deltakerne som har full kontroll på hva hun driver med. Hun forteller oss at hun har drevet med kickboksing i mange år, og synes det er kult å bruke sommeren sin til å trene.

Midt i samtalen med Emily, ga instruktøren beskjed om at de skulle ta på fult utstyr. Etter at alt utstyret var tatt på, begynte de å sparre skikkelig. De sparte altså ikke på kruttet, og holdt intensiteten på et høyt nivå.

Vi ble sterkt imponert over nivået til deltakerne. Det er tydelig at idrettssommeren til klubben er et sted for både erfarne utøvere og de som aldri har prøvd seg på kickboksing før. Tilbudet har som fokus å være en arena for allsidig trening, moro, relasjonsbygging og mestringsfølelse. Instruktøren forteller at alle deltakerne skal lære noe nytt, møte utfordringer og få gode opplevelser i et trygt og sosialt miljø.

SF Grei - Jentefotballskole

Skolen er snart i gang igjen, og da er det godt at SF Grei i kjent stil leverer et av sine mest famøse produkter: jentefotballskolen! I år har klubben opplevd rekordmange påmeldte, og alle tegn tydet på at det kom til å bli en kjempesuksess – hvilket det ble!

Når sommerteamet tar turen innom, møter vi på en haug med jenter inne i OBOS-hallen, like ved Greibanen. Deltakerne har nettopp spist lunsj, og er klare for en ny økt. De ansvarlige har ikke bare satt opp en turnering, men også en overraskelsesaktivitet for jentene. De skal nemlig få lov til å sminke noen av instruktørene på fotballskolen! Inne i garderoben går det unna med den første puljen, hvor både Filip (16) og Abdi (16) får gjennomgå en makeover. På spørsmål om Filip så for seg dette når han takket ja til trenerjobben, hadde han svaret klart.

- Nei, vi tok det opp på møtet og skulle vurdere det, så sitter jeg her nå da, forklarer Filip. Abdi sitter i den andre garderoben og virker skeptisk til jentenes påfunn. Han står tøft i det, men må ta seg noen blikk i speilet i ny og ne.

Ute på kunstgresset er det i imidlertid klart for de første kampene i turneringen for de eldste jentene. Etter å ha fått noen instrukser fra trenerne sine er de klare for kamp. Jentene viser fantastiske kvaliteter ute på fotballbanen og det renner inn mål på løpende bånd. Når kampen blåses av, hører vi noen jenter rope "Trymeline, Trymeline, Trymeline" og det er ingen andre enn Trym som kommer ut med gjengen som har sminket ham. De har piffet ham opp, og tatt han med ut for å vise ham frem.

Trymeline og Co.

Sommerteamet takker for uken, i det Trymeline og Co. koser seg videre med ballspill på Greibanen.

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel