July 19, 2024

- Det er kjempegøy å være her!

Sommerens fjerde uke med aktivitet er over, og det har vært en uke fylt med ulike aktiviteter og idrettsglede!

Nordstrand IF - Sommercampuka

Denne uken har vi tatt turen til Nordstrand IF sin sommercampuke. Idrettslaget sørger for at deltakerne får en variert og morsom uke, med alt fra innebandy til fotball og mye mer. Vi har pratet med en av deltakerne fra sommercampen, som har deltatt med stor entusiasme.

Martin (8) spiller slåball!

Martin (8) synes det beste med sommercampen er å danse og at han får henge med venner.

Videre forteller Martin (8) at beina hans gjør vondt fordi han har løpt så mye. Men til tross for de vonde beina har Martin hatt det utrolig morsomt. Slitne bein er bare et tegn på en dag fylt med mye moro og lek. Han ser frem til å komme tilbake til campen i morgen!

Det har vært en aktiv uke, og deltakerne har prøvd seg på innebandy, fotball og andre aktiviteter. Hver dag bringer noe nytt, som gjør at det aldri blir kjedelig hos Nordstrand IF under sommercampuka!

Furuset IF - Sommercamp

Det var god stemning i det vi ankom Furuset Forum. Furuset IF arrangerer en sommercamp som tilbyr morsomme og inkluderende aktiviteter for barn og unge. Her får deltakerne mulighet til å prøve hoppeslott, basket og andre aktiviteter. Flere av deltakerne hadde med seg sine foreldre som deltok aktivt med barna.

Mosa (11) var en av de ivrige deltakerne som tok oss godt i mot. Han viste oss rundt i hallen, og forklarte hva de ulike aktivitetene gikk ut på. Vi tok en prat med han, og spurte hva det beste med sommercampen var.

Det beste med å være her er at alle instruktørene tar deg godt i mot og er glad i oss, sier Mosa (11)
Athithyan (18) og Mosa (11)

En av instruktørene Mosa (11) pratet om, var Athithyan (18). Han har vært medlem av Furuset IF så lenge han kan huske. Da han ble 13 år begynte han å jobbe frivillig i klubben, og etter noen år fikk han mer ansvar og ble en stor ressurs for idrettsforeningen.

Tilbudet er åpent for alle, og jeg synes det er utrolig givende å bli kjent med alle barna og kunne tilby de et sted å være i sommer, sier Athityan (18) med stolthet.

Sommercampen fortsetter de neste to ukene, ta turen innom!

Oslo idrettslag svømming - Svømmeopplæring

Vi tok turen til Oslo idrettslag svømming som denne sommeren tilbyr gratis svømmeopplæring for barn og unge. Kurset fant sted på Sogn bad, hvor det var nærmere 650 påmeldte barn i løpet av uken!

Blant deltakerne var Oda (10), Hajaar (10) og Cheryl (12). De tre jentene var begeistret over opplegget og syntes alt var gøy.

Det beste er at vi lærer nye svømmeteknikker og får leke i vannet samtidig, forteller Oda (10).
Instruktørene er så snille og hjelper oss hele tiden, legger Hajaar (10) til.

Cheryl (12) var enig, og sa at hun definitivt kommer tilbake neste år!

En av instruktørene, Didrik (19) har ikke hatt noe direkte erfaring med svømming tidligere, men søkte på jobben tilfeldig. Han forteller at det beste med jobben er det gode arbeidsmiljøet og muligheten til å bli kjent med barna.

Det var tydelig at både deltakere og instruktørene koste seg på svømmeopplæringen. Med så mange fornøyde barn og unge, er det ingen tvil om at dette kurset vil fortsette å være populært gjennom hele sommeren.

Monolitten IL - Tennis- og friidrettscamp

I likhet med de to siste ukene har Monolitten IL arrangert en tennis- og friidrettscamp denne uken. Sommerteamet tok turen innom Frogner stadion, og ble møtt med strålende vær og god stemning av alle deltakerne og instruktørene.

Tidligere på dagen hadde deltakerne vært inne i Majorstuen flerbrukshall og hatt teknikktrening i tennis. Dette hadde vært en stor suksess, men deltakerne var klare for å gå ut å nyte finværet. Nå var det nemlig konkurranser på planen, som var et populært tema blant barna.

Milo (5)
- Det er kjempegøy å være her, sa Milo (5) med et stort smil.

Milo (5) er den yngste deltakeren på campen, men er like ivrig som de eldre barna. Han forteller oss at han elsker å lære nye ting, og å spille tennis med vennene sine. Milo gleder seg til i morgen, for da skal de øve på serve!

Frogner stadion var full av idrettsglede, fra både store og små.

SF Grei - Sommeruka

SF Grei inviterer igjen til den store sommeruka som arrangeres på greibanen. Sommeruka hos SF Grei er et gratis og variert aktivitetstilbud for barn født mellom 2010 og 2017. Med ulike deltakere og gode instruktører har denne uken vært fylt med glede og samhold. Deltakerne har drevet med ulike aktiviteter gjennom uken, og i dag var det frisbeegolf, fotball og e-sport på planen.

Vi fra sommerteamet fikk være med å spille frisbeegolf sammen med deltakerne og instruktørene. Det var både gøy og utfordrende. Barna tok oss godt imot, og etter et par kast forsvant frisbeen til en på sommerteamet under tribunen. Dette utløste en stor leteaksjon hvor alle engasjerte seg i å finne den grønne frisbeen. Til slutt ble frisbeen funnet, til stor jubel fra alle.

Fornøyde barn med den grønne frisbeen!

Flere deltakere har uttrykt at de synes e-sport er det mest spennende, men de setter pris på muligheten til å være ute og delta i varierte fysiske aktiviteter. Denne balansen mellom innendørs og utendørs aktiviteter har gjort sommeruka til en stor suksess. Alle deltakerne har vært enige om at de har hatt det kjempegøy, og ser frem til fortsettelsen.

Romsås IL - Sommercamp

Sommercampen til Romsås IL er i full sving på Humleby kunstgress og i Romsåshallen. Deltakerne er barn i aldersgruppen 6-15 år, som blir ledet av unge instruktører. Dagene har vært fylt med en rekke spennende aktiviteter, som har falt i smak hos deltakerne. Gjennom uken har de prøvd alt fra, turn, terrengsykkel, håndball, slåball, volleyball og mye mer. Vi tok en prat med noen av deltakerne for å høre hvordan det har vært å delta.

For Anisa (7) har campen vært en sosial suksess.

Anisa (7)
Det har vært en så koselig og gøy uke. Jeg har fått mange nye venner, og det beste har vært håndball, turn og venner, forteller hun

Vi spurte flere av barna om de ville komme tilbake neste år. Svaret var ikke sjokkerende, da alle ropte "JA!"

Den første uken av sommercampen har vært en stor suksess, og vi tror neste uke blir like fantastisk.

Stovner SK - Fotballcamp

I år har Stovner Sportsklubb arrangert en fotballcamp på Rommensletta kunstgress. Vi tok turen og ble møtt av ivrige deltakere som var midt i en intens skuddkonkurranse, der de skulle skyte på mål med en av instruktørene som keeper! Vi ble umiddelbart imponert over nivået til deltakerne, som traff mål nesten hver gang! Konkurranseinstinktet var på topp, og det var tydelig at deltakerne storkoste seg i det solfylte sommerværet. Etter skuddkonkurransen fikk deltakerne en velfortjent pause.

Fotballcampen, som strekker seg over de neste to ukene, har som mål å være en sosial arena for barn, samt utvikle tekniske ferdigheter i fotball. Kissma, hovedansvarlig for campen, fortalte oss om dagens program. Morgenen startet med skuddtrening, etterfulgt av øvelser der deltakerne jobbet med hurtighet, smidighet og ballkontroll.

Khalid (18)

Blant instruktørene traff vi Khalid (18), som ikke bare er en dyktig instruktør, men som til vanlig jobber som barne- og ungdomsarbeider. Engasjementet hans for sommerjobben strålte frem da vi snakket med han.

Det beste med å være instruktør er å kunne jobbe med barn, og se gleden de får gjennom campen, forteller han.

Khalid (18) la til at han setter stor pris på å kunne være et forbilde for de yngre deltakerne, og at han ser det som en viktig del av jobben å inspirere og motivere dem både på og utenfor banen.

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel